Noč čarovnic je bil od vedno moj najljubši praznik. Všeč mi je ideja, da lahko za en dan postanem nekdo drug in zato sem si tudi zaželela hrane, ki se pretvarja da je nekdo drug. Moje krvave palačinke, ki strašijo daleč naokoli so posladkale celotno družino!
Recept sem našla na odličnem kuharskem blogu Midva kuhava, ga malenkost priredila in ga sedaj delim tukaj s teboj.





SESTAVINE
// 150 g pirine moke
// 1 jajce
// 220 ml mleka
// 2 žlici rjavega sladkorja
// 1 ščepec soli
// 1 žlička pecilnega praška
Krema:
// 200 g mascarponeja
// sladkor po okusu
Kri:
// 100 g zamrznjenih malin
// 1 žlica sladkorja v prahu
POSTOPEK
1. Razbijemo dva jajca in ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka zmešamo s sladkorjem, dokler ne dobimo penasto zmes. Beljaka in ščepec soli pa zmiksamo v trd sneg.2. Zmesi iz rumenjakov dodamo mleko, moko in pecilni prašek ter ji na koncu vmešamo še sneg.
3. Na ponvi segrejemo nekaj kapljic olja in z zajemalko dodamo pripravljeno maso. Ko se palačinka pri vrhu posuši, jo z lopatko obrnemo in nadaljujemo s peko še približno 30 sekund.
4. Ko so palačinke pečene jih premažemo s kremo in iz njih naredimo stolp.
5. Za malinin preliv v kozici segrejemo maline in sladkor ter segrevamo, dokler se ne stopijo.
6. Kri prelijemo preko palačink in se že mastimo.
No comments:
Post a Comment